Viikonloppuretki Kiljavan Partionummelle

Tarpojaryhmä Peurat viettivät kahden yön mittaista viikonloppu retkeä Kiljavan Partionummen alueella Nurmijärvellä. Retkelle lähdettiin perjantaina 20.5.2022.

Retkeä varten oli vuokrattu PäPan (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset) ylläpitämä Metsätupa, joka oli rakennettu alueelle vuonna 2015. Heti perjantaina päästiin herkuttelemaan iltanuotiolla S’moreilla ja vartiolaiset nukkuivat ensimmäisen yön Niger-teltassa. Kuitenkin ilman yhä kylmetessä seuraavana yönä, kipitettiin lämpöisään tupaan nukkumaan johtajien seuraan.

Kuva 1 Iltanuotiolla paistettiin S’moreja!


Lauantai aamuna lähdettiin päiväretkelle Sääksjärven rantaan ja kaikki paitsi johtajat uskaltautuivat uimaan ja vieläpä useamman kerran! Vaikka aurinko lämmitti, niin kuuleman mukaan, vesi oli aika kylmää! Hur! Uinnin jälkeen suunnattiin takaisin tuvalle ja päiväruoaksi valmistettiin trangialla quesadilloja ja myöhemmin iltapäivällä tehtiin nuotiolla folioon käärittyjä vihannesnyyttejä sekä täytettyjä herkkusieniä (oli muuten hyvää!).

Kuva 2 Päiväretkellä uskaltauduttiin uimaan asti!


Aivojumppaa saatiin päivän ohjelmanumerosta, joka oli johtajien järjestämä pakohuonepeli. Nokkelasti kaikki koodit ratkaistiin ja viimeisen lukon takaa taisi löytyä kaikille jotain tosi makeaa! Iltanuotiolla paistettiin vaahtokarkkeja ja vähän lettuja sekä kuunneltiin käen kukkumista vieressä olevalta järveltä. Loppuillan jännitys tiivistyi, kun vuorossa oli pienimuotoinen leirikaste, joka oli tällä kertaa hieman erilainen. Enempää paljastamatta, taisi tämä olla vartiolaisten mielestä retken huipentuma ja yksi mukavimmista kasteista!

Kuva 3 Päivällä tehtiin nuotiolla vihannesnyyttejä ja täytettyjä herkkusieniä.


Sunnuntaina herättiin aamuaurinkoon aika väsyneinä, mutta aamupuuron jälkeen saatiin reippaasti teltta ja rinkat kasaan sekä paikat siivottua, jonka jälkeen suunnattiin kohti kotia. Johtajat nukkuivat loppupäivän univelkoja kiinni ja niin taisivat tehdä myös vartiolaisetkin.

Kuva 4 Sunnuntaina oli väsynyttä porukkaa matkalla kotiin.

Johtajat kiittävät kaikkia retkellä osallistuneita ja toivottavat hyvää kesää! Nähdään taas pian!
-Linnea ja Johanna