Miksi mukaan partioon?

1. Saat uusia kavereita

Partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 jäsentä ympäri Suomea. Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät sekä erilaiset tapahtumat ja projektit ovat hyviä paikkoja tutustua ihmisiin ja saada uusia kavereita. Porukassa tehden myös ujompi pärjää. Partiossa kukaan ei jää yksin.

2. Partio on monipuolinen

Partio on monipuolinen harrastus, jossa pääsee tekemään ja kokemaan melkein mitä vain. Partiotoiminta sisältää oikeastaan monia eri harrastuksia. Partiossa voidaan muun muassa pelata, leikkiä, askarrella, kisailla, retkeillä, meloa, suunnistaa, purjehtia, matkustaa, leipoa, kokkailla, kiipeillä, rakennella, kalastaa…

3. Opit uusia asioita ja taitoja
Partiossa kaikenikäiset partiolaiset oppivat uusia asioita ja taitoja. Partiossa tulevat tutuksi esimerkiksi ensiaputaidot, retkikeittimen käyttö, nuotion sytytys ja karttamerkit tai  budjetointi, projektinhallinta, leirilogistiikka ja pehmiskoneen käyttö. Jokainen oppii ja kehittyy omaan tahtiin omia mielenkiinnonkohteita painottaen.

4. Pääset liikkumaan ja retkeilemään luonnossa

Partiossa liikutaan paljon luonnossa ja monet asiat tehdään ulkona. Partiossa järjestetään erilaisia viikonloppuretkiä ja vaelluksia omalla paikkakunnalla ja joskus vähän kauempanakin. Telttaretket, vaelluksien evästauot ja illan nuotioringit jäävät monien mieliin niinä parhaimpina partiomuistoina.

5. Voit osallistua erikokoisiin tapahtumiin ympäri Suomea
Partiossa tapahtuu paljon ja lähes koko ajan. Moniin tapahtumiin voi osallistua myös oman lippukunnan ja alueen ulkopuolella. Oman lippukunnan lisäksi myös piirit ja partion keskusjärjestö järjestävät vuosittain lukuisia tapahtumia, jotka ovat avoimia kaikille partiolaisille. Tällaisia ovat esimerkiksi partiotaitokilpailut, eri ikäkausien valtakunnalliset tapahtumat sekä isot leirit ja viikonlopputapahtumat. Suuremmat tapahtumat ovat hyviä tilaisuuksia tavata eri paikkakuntien partiolaisia sekä kokea uusia elämyksiä.

6. Saat kansainvälisiä kokemuksia

Partio on maailmanlaajuinen järjestö, johon kuuluu yli 40 miljoonaa partiolaista yli 200 maasta. Eri maissa järjestetään joka vuosi useita partiotapahtumia, joihin myös suomalaiset partiolaiset ovat tervetulleita. Eikä aina tarvitse itse matkustaa. Moniin isompiin Suomessa järjestettäviin tapahtumiin kutsutaan myös ulkomaalaisia partiolaisia.

7. Yllätyt, minne kaikkialle päädytkään

Partio vie usein mennessään ja jaksaa yllättää. Koska partio on niin monipuolinen ja joustava harrastus, se taipuu moneen. Usein partioporukalla tulee keksittyä hullujakin ideoita ja yhdessä niitä lähdetään toteuttamaan.

Partio voi viedä vaikka vaellukselle Lapin erämaihin, purjehdusretkelle Saimaalle, kaupunkisuunnistuksen pyörteisiin Järvenpään kaduille tai jakamaan lapsille lohikeittoa Nuuksion metsään. Partio on täynnä yllätyksiä!

8. Pääset ylittämään itsesi

Partiossa on sanonta, että meillä voi astua kokoa liian suuriin saappaisiin. Kun uskaltautuu ulos omalta mukavuusalueeltaan, oppii paljon uutta ja kehittyy. Partio onkin turvallinen paikka kokeilla (ja myös epäonnistua). Kun on ensin kaverin kanssa panikoitu ja jännitetty vaikka vaelluksen johtamisvastuun ottamista ja kaikki sujuukin hyvin, on voittajafiilis taattu. Ehkä pääset suunnittelemaan ja kokkaamaan leirimuonituksen 100 nälkäiselle retkeilijälle keskellä metsää? Voittamaan korkeanpaikan kammosi tai tekemään asioita, joita et muuten ikinä tulisi tehneesi. Uusien asioiden kokeileminen usein jännittää ja vähän pelottaakin, mutta partiossa sitäkään ei tarvitse tehdä yksin.

Oletko jo valmis hyppäämään mukaan partioseikkailuun?