Samoajat (15-17 vuotiaat)

Samoajat toimivat lippukunnassa erilaisissa vastuutehtävissä, sekä järjestävät omaa toimintaa samoajavartiossa.

Tässä ikäkaudessa aletaan opettelemaan johtamistaitoja, sekä syventymään partion erilaisiin toimintamuotoihin.

Meillä Kiehisissä samoajaikäisellä on mahdollisuus lähteä johtamaan omaa ryhmää esimerkiksi seikkailijaikäkaudesta.

Tämän lisäksi samoajat järjestävät tapahtumia, suunnittelevat ohjelmaa, sekä pääsevät tutustumaan lippukunnan pesteihin.

Pestit ovat vastuualueita lippukunnasta, jota pestillinen suunnittelee, hoitaa, valvoo, sekä raportoi.

Hyviä pestejä samoajaikäiselle on esimerkiksi kolon emäntä, varastonhoitaja tai vastuullisemmassa pestissä apulaisena toimiminen.

Näissä pesteissä samoajaikäinen pääsee tutustumaan lippukunnan pyörittämiseen kehittäen omia taitojaan johtajana.

Haluamme Kiehisissä panostaa siihen, että jokainen samoajaikäinen pääsee luomaan sellaista partiopolkuaan itselleen, joka häntä motivoi.

Kiehisissä samoajaikäiset kuuluvat osaksi johtajistoa ja näin ovat tervetulleita, myös johtajistolle suunnattuihin tapahtumiin.

Samoajaikäkausi on yleensä nuorelle aikaa, jolloin elämässä tapahtuu suuria muutoksia. Partiopolun on tarkoitus tukea nuoren kasvua.

Samoajat järjestävät yhdessä myös samoajatoimintaa, joka pääsääntöisesti on noin 3–4 viikon välein järjestettäviä samoajailtamia.

Nuorten ohjelman järjestämisessä on tukena samoajaluotsi, joka auttaa nuoria ohjelman järjestämisessä, sekä tukee samoajia partion kasvatustavoitteiden mukaisesti.

Partiolaisille samoajaikäkausi on hyvin antoisa, sillä omaan harrastukseen pääsee konkreettisesti vaikuttamaan. Ikäkauden aikana suoritetaan myös ROK-koulutus, jossa nuori saa oppeja johtamiseen, niin ryhmän, tapahtumien ja ohjelmien suhteen.

Tee paras päätöksesi jo tänään, liity mukaan Kiehisten samoajaporukkaan!

Ota rohkeasti yhteyttä samoajien ikäkausivastaavaan, niin pohditaan yhdessä, miten pääset juuri sinulle sopivalla tavalla mukaan.

Ikäkausivastaavan yhteystiedot:
Eevi Makkonen
045 3161063