ROCK N’ ROLL POUKAMA 2022

Kuva: Merituulia Räty

Perinteinen Seikkailija- ja tarpojaretki Poukama järjestettiin viikonloppuna 4-6.11. Nuuksiossa. Lähdettiin kuudelta illalla kirkon pihasta bussilla. Kun bussi oli kirkon pihasta lähtenyt, niin vähän kyllä jännitti, mitä viikonlopun aikana tulee tapahtumaan. Joskus seitsemän aikaan olimme perillä, otimme pari leikkiä ja esittäydyimme toisillemme.

Katselimme ympärillemme hetken ja sen jälkeen
iltapalalle. Sitten olikin jo aika mennä nukkumaan.
Yöllä tulikin sitten herätys; leirikaste ”mahtavaa” äkkiä vaatteet päälle, partiohuivi silmille ja
menoksi, keikkabussin kyytiin ja kiljuvien fanien ohi, rockin soidessa korvan juuressa. Sitten takaisin nukkumaan, että huomisen päivän jaksaa mennä ja tehdä täysillä.

Lauantaiaamuna herätyksen jälkeen oli lipunnosto ja aamupala. Aamupalaksi oli puuroa, jotta jaksais koko haikkipäivän. Aamupalan jälkeen me pakattiin haikkia varten mm. ruokailuvälineet ja sään mukainen varustus. Sen jälkeen kun oltiin pakattu, tavattiin muut ja meille kerrottiin meidän haikkiryhmät. Saatiin myös bucket-listat matkaan, joissa oli erilaisia tehtäviä sukkien vaihdosta uusien kavereiden tekoon.

Lähtö rastilla päästiin tekemään illan keikalle sisäänpääsy-rannekkeet. Eka rasti oli monen mielestä parhain. Siellä piti savusukeltaa kämpästä kolme bändin jäsentä ja antaa heille ensiapua. Tokalla rastilla me jouduttiin tanssia. Kolmosrastilla päästiin sitte viimein tekemään ihan mahtavia makkaraperunoita, nam. Nelosrasti oli ihan kiva. Siellä päästiin spray-maalamaan ja solmimaan jotain naruja. Sit lähdettiinkin kävelee maalirastille, jolla tiskattiin omat trangiat. Kävely matkaa oli joku 6km. Haikki oli kokonaisuutena ihan sairaan kiva meidän mielestä! Matka oli just sopivan kokoinen ja haikkitiimit oli ihan best!

Haikin jälkeen oli Jaskan valmistaman herkullisen kanakeiton aika. Ruoan jälkeen tytöt pääsivät melkein heti saunomaan. Saunomisen jälkeen mentiin Mörrimöykylle. Mörrimöykky on siis mökki, jossa ei ollut sähköjä ja missä oli vähän viileä.. Mörrimöykyllä me Puupäästäiset harjoiteltiin iltaohjelmaa varten, joka me oltiin suunniteltu kokouksessa, sekä kaikki tietysti valmistelivat iltaa varten rockvaatetukset päälle sekä virittyivät teeman tunnelmaan.

Kuva: Merituulia Räty

Iltaohjelman piti meidän ryhmä eli Puupäästäiset. Meillä oli sketsejä, tietovisa ja haikin voittajat julkistettiin. Oltiin vartion kanssa suunniteltu iltaohjelma yhdessä kokouksessa, jaettu se tiimeihin ja sen lisäksi vielä kotona suunniteltiin osuuksia ohjelmasta. Iltaohjelman vetäminen sujui onneksi hyvin. Iltaohjelmaan kuului myös retken kohokohta Kiehisten oma bändi! Se oli varmaan kaikkien mielestä parhaimpia juttuja retkellä. Bändi soitti sellasta musaa, jotka oli ihan tuttuja biisejä, mut
myös vanhoja rock-klassikoita.

Kuva: Merituulia Räty

Iltapalan jälkeen meidän täytyi hakea mukit. (”Mitä ihmettä, mihin niitä tarvitaa?”) Mutta
myöhemmin selvisi, että oli diskoonhan niitä! Illan kuluessa tajuttiin, että mukit tosiaan tuli
tarpeeseen, sillä kaikilla oli koko ajan hirveä jano, kun laulettiin ja tanssittiin niin paljon. Kaikki tanssi niin kovasti, että jalkalihakset tuli kipeiksi. Porukkaa katosi vähän väliä illan/yön kuluessa omiin mökkeihinsä nukkumaan. Vika biisi soitettiin noin kello yhden aikaan aamuyöstä. Sitten kaikki nukkumaan ja huomenna jo lähtö kotiin.

Sunnuntai aamulla oli herätys kello 8:30. Ennen aamupalaa oli lipunnosto , jonka jälkeen
suunnattiin syömään . Aamupalan jälkeen oli aika pakata ja siivota mökit. Ennen lähtöä oli vielä kadonneiden tavaroiden huutokauppa, joissa moni kadonnut tavara löysi omistajansa (loput löytötavarat suuntasivat kololle löytötavaraboksiin). Sitten oli aika suunnata bussia vastaan.

Kuva: Merituulia Räty

Jutun kirjoittanut Tarpojavartio Puupäästäiset (Mimmi Haverinen, Karola Künnap ja Oona
Venehsalo).